Thursday, April 20, 2017

Domaća pikant šunka

Domaća pikant šunka





Sastojci:Količina:
bijelog pilećeg mesa500 gr
bijelog luka3 cena
kurkume1 kašičica
kašičica bijelog bibera1 i 1/2
kajenskog bibera-ljutkast1/2 kasici
himalajske/obične soli1 kašičica
pimenta/najkvirc/allspice1 kašičica
origana1/2 kasici
crvene/aleve paprike1 kašičica
kašika vodepo potrebi



Uputstvo za pripremu:

  • Bijelo meso isjeći na kockice,pripremiti sve začine u datim količinama,pa sve staviti u secko,usitniti potpuno meso da se sjedini sa začinima,a po potrebi dodati kašiku vode.
  • Kompaktnu masu izvaditi na prozirnu foliju, pa uviti bas u obliku šunke ili salame,krajeve uvezati.Šunku spustiti u šerpu sa vodom i kuhati na niskoj temperaturi(1),oko 45 minuta.
  • Kuvanu šunku izvaditi na dasku,potpuno ohladiti i skinuti foliju. Ovako spremljena šunka je kompaktna i možete je sjeći izuzetno tanko.


  • Napomena:

    Ako ovu domaću šunku spremate djeci,izbacite ljute sastojke.
                                               









    Izvor : http://zena.blic.rs
  •  

No comments:

Post a Comment

The Health Benefits of Coconut Oil

One of the hottest products in the health food stores today is organic coconut oil. Once maligned because it is largely composed of satura...